Vitamíny

Poradna léky obecně Vitamíny

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #907

    Dobrý den jsem již po třetím potratu a dr. na imunologii mi doporučila ať beru vitamín E, zinek, selen a hořčík…mě by zajímalo…jestli můžu brát všechny tyto vitamíny dohromady to znamená v nějakém vitamínovém připravku kde jsou vitamíny společně, nebo zda se musíme každý vitamín brát zvlášť?? Dále by mne zajímalo zda se všechny tyto vitamíny mohou brát i v těhotenství? Děkuji za odpověď

    #908

    Dobrý večer,
    Většina multivitaminových přípravků obsahuje všechny tyto látky v jedné tabletě, ale pouze v denních doporučených dávkách určených všeobecně pro dospělého člověka k dlouhodobému užívání. Vám bych doporučila užití látek ve vyšším množství (cca dvojnásobném), optimálně bych volila přípravek obsahující tři látky v jedné tabletě a to vitamín E, selen, zinek a k tomu si dokoupit samotný hořčík. Budete tedy užívat dvě tablety denně najednou. Výše zmiňované preparáty jsou z řady doplňků stravy, ale existují také i jako léčivé přípravky. Můžete užívat samotný Vitamín E, existují ve třech sílách i tablety s obsahem hořčíku Magnesii lactici, též Zinek ve formě léčivího přípravku, záleží na vás, jak se rozhodnete. Snad jsem Vám pomohla, Tereza Čámská.

    #909

    Všechny tyto látky se mohou užívat v těhotenství, doporučuji též užívání i kyseliny listové, (před otěhotněním a v 1. trimestru) a v době těhotenství i jód a vápník. Hořčík ve vyšších dávkách se naopak zhruba měsíc zbývající do porodu vysazuje, aby zbytečně neutlumoval činnost dělohy. T.Č.

    #910

    Dobrý den děkuji za odpověď, jinak vitamín E mám ve zprávě od dr. napsaný samostatně a mám brát 200 u zinku selenu a mg nemám určenou přesnou dávku tak by mě teda přesně zajímalo kolik ho brát a jestli bych např. mohla brát samostatně jak zinek tak selen tak mg jestli to nevadí…jinak bere ho i přítel kvůli horšímu spermiogramu

    jestli by např. stačil zinek, selen a vitamín E od firmy Medpharma a hořčík od firmy Walmark
    bylo by to takhle i ve správném množství

    #911

    Dobrý den,
    tak by to bylo v pořádku, shledávám výše uvedené dávky látek v preparátech pro vás za optimální. Držím palce, ať brzo otěhotníte. Tereza Čámská.

    #912

    Dobrý den vitamíny jsem si nakonec všechny objednala každý zvlást, zinek 15 mg, selen 100mcg, hořčík 300 mg, je to optimální? dále mi přišel vit E 200 ale v příbalovém letáku píší jedna tableta obden tak ted nevím jako ho brát když dr. doporučila denně, ještě tedy beru godasal 100mg půlku za den nevadí?

    #913

    Vitamín E 200 můžete určitě užívat i jednou denně,klidně ho berte najednou se zinkem, hořčíkem a selenem, nejlépe s jídlem, je totiž rozpustný v tucích, tak aby byl plně využit. Můžu se zeptat, proč užíváte ještě Godasal? T.Č.

    #914

    Godasal užívám protože mi byli na imunologii zjištěny pozitivní antifosfolipidové protilátky proti ph-inositolu (snad to píšu správě) je v tom nějaký problém?

    #915

    Ne, jen mě zajímalo, proč ho berete, takže děkuji za odpověď. Hezký den, Tereza Čámská.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Fórum ‚léky obecně‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.