léky při nachlazení

Poradna maminky léky při nachlazení

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #787

    Dobrý den chtěla bych se zeptat jaké léky mohu užívat v těhotenství když jsem nachlazená lékař mi předepsal Pleumolysin na kašel.mohu i nějaké homeopatika?

    #788

    Dobrý den,
    předpokládám, že Váš lékař usoudil, že máte suchý, dráždivý kašel, a proto vám předepsal kapky Pleumolysin. Pakliže Vás kašel úplně nedusí, volila bych nejprve homeopatickou léčbu a to konkrétně sirup Stodal a jako doplněk jitrocelový sirup, který je dobrý i na nachlazení. K tomu můžete přidat i dávky homeopatika prodávající se v lékárnách pod názvem Oscillococcinum. To se dávkuje v případě silné ataky nemoci i třikrát denně jedna tubička, jako prevence pak jednou týdně jedna tubička klidně celé zimní období. Případnou teplotu můžete srážet paracetamolem (Paralenem, Panadolem).
    Přeji brzké uzvdravení!

    #789

    Mám to až na průduškách tak doufám že ten pleumolysin neuškodí plodu jsem teprve na začátku těhotenství.Vzala jsem si ho jen dvakrát pak jsem dostala strach když jsem si přečetla příbalový leták

    #790

    Pleumolysin pomáhá i při zánětu průdušek, v těhotenství není dle doporučení lékaře zcela zakázán, ale jsou i vhodnější preparáty. Doporučila bych tedy přípravek s acetylcysteinem (ACC long, Fluimucil) + výše popsaná homeopatika a jitrocelový sirup.

    #791

    dobry den chtela bych se zeptat zkolila me nemoc mam rymu a kasel v lekarne sem si koupila homeopatika homeogene 9 chci se zeptat jak ho mohu uzivat jsem tehotna 19+2 děkuji za odpoved

    Dobrý den,
    vzhledem k dávkování léku Homeogene 9 a počtu tablet v balení bych doporučovala využívat jedno balení, pokud zabere, můžete dle potřeby zakoupit další balení a využívat ho do doléčení, pokud nepřinese úlevu, léčbu změňte.
    S pozdravem
    Hana Boleslavová

    #792

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Trochu mi teče rýma a nejspíš mi to začíná sedat na průdušky. Jsem ve 25.týdnu. Mohu nějaký lék na ty průdušky? Děkuji

    Dobrý den,
    můžete popíjet Vincentku, popř. užívat sirup Vincentka, homeopatický sirup Stodal, popř. sirup jitrocelový. Dodržujte předepsané dávkování a dávky nepřekračujte. Pokud Vám toto nepřinese po několika dnech úlevu, poraďte se s lékařem či lékárníkem.
    S pozdravem
    Hana Boleslavová

    #793

    Dobrý den. Jsem ve 22. týdnu těhotenství a nejspíš jsem nastydla, trápí mě rýma a kašel, kvůli kterému nemohu spát. Už dříve jsem užívala proti kašli sirup Stopkašel od Dr. Weiss a vždy mi skvěle zabíral. Ráda bych se zeptala, zda si jej mohu dát i nyní v těhotenství. Podle letáku by měl být zcela přírodní, z bylinek a bez chemických přísad, takže by těhotným neměl vadit, ale ráda bych znala názor odborníka než si jej dám.

    #794

    Dobrý den,
    nachlazení – rýma a kašel mohou těhotnou ženu velmi potrápit. Především záchvaty kašle, při kterých dochází k prudkým stahům břišních svalů, mohou škodit děloze i plodu. Proto je vhodné i v těhotenství kašel a rýmu léčit. Můžete zvolit buď bylinky (bezpečné jsou jitrocel, mateřídouška nebo lípa), nebo léky (acetylcystein – např. ACC nebo NAC nebo Mucobene aj., nebo ambroxol – např. Mucosolvan, Ambrosan atd.) nebo homeopatická léčba (konkrétní “monokomponenty” Vám doporučí magistr v lékárně, nebo kombinovaný přípravek Stodal). Vámi zmiňovaný sirup obsahuje bylinky jitrocel, mateřídoušku, boswelii, bazalku a eukalyptus a není registrovaný jako lék. Kromě boswelie jsou všechny bylinky v těhotenství bezpečné. U boswelie si její bezpečností jistá nejsem a studií je zatím málo. Sama bych asi tento přípravek v těhotenství raději vynechala a užívala bych jeden z výše uvedených, zaručeně bezpečných přípravků.

    #795

    Dobrý den. Já mám se sirupem stopkašel taky moc dobrou zkušenost. Teď jsem dokonce viděla, že existuje stopbacil proti chřipce a nachlazení. Můžete zkusit i tohle. Pak určitě napište, jak to dopadlo, kdybychom potřebovali taky 🙂

    #796

    Dobrý den,

    už druhý den mě trápí úporná rýma, hučí mi v uších, nemohu dýchat. Zkouším Quix na pročištění nosu, snad zabere. Horší je, že mi začíná i suchý dráždivý kašel. Vždy mi zabíral sirup Bronchipret, myslíte že ho mohu užívat v těhotenství (1.trimestr). Homeopatika nemůžu žádná, protože stále trpím celodenními nevolnostmi a prostě je nemůžu cucat. Děkuji moc za odpověď.
    Alena

    Dobry den, rýma je úporná i pro netěhotné. Doporučuji zakoupit př™esličku a dát 1 polévkovou lžíci do 250ml horké vody, nechat 5min.povařit a nechat 15min. louhovat, pak scedit a dát 1 lžičku soli. Pak inhalovat a proplachovat odvarem nos. Také je dobrá tyčinka s mentholem (např. Hap-či), která také uvolň‡uje. Z homeopatik můžete Coryzalii 3x denně› 1 tabletu nechat rozpustit v 1 lžíci vody a vypít. Tím se vyhnete cucání­. Bronchipret má v letáku uvedeno , že se v těhotenství nedoporučuje pro nedostatek zkušeností, ale výborný je Sinupret 3xdenně› 2 tablety – vhodný i pro těhotné -na dutiny, rýmu a odhlenění, které nastává když rýma teče do krku. Hučení v uších je právě› od rýmy. Dejte vědět, jak jste na tom. Mgr.Kateřina Dollingerová

    #797

    Děkuji moc za odpověd a rady, hned zítra vyrazím do lékarny. Alena

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Fórum ‚maminky‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.