Očkování-priorix vs. priorix tetra

Poradna kojenci a batolata Očkování-priorix vs. priorix tetra

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #843

    Zdravím, ráda bych se zeptala na Váš názor. Mám 16ti měsíční dcerku a máme před očkováním proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím, zvažujeme,jakou nabízenou vakcínu zvolit. Zda “vylepšenou” i proti planým neštovicím či základní..Dcera má dobrý kořínek, dosud pouze pár “rýmiček” a jednou ji potrápilo impetigo z bazénu, jinak zvládá i dětský kolektiv bez potíží (ťuk ťuk ťuk :o) My jako rodiče máme oba alergii, otec navíc astma a mě opakovaně trápil pásový opar (neplatilo jednou a dost..), Tak vzhledem ke společnému “pachateli” v podobě viru neštovic váhám, jestli zkusit imunizaci Priorixem Tetra anebo to nechat na přírodě..
    Díky za váš názor!
    Hanka

    #844

    Dobrý den,
    stále více rodičů volí vakcínu tetra. Můj názor je takový, že zatížení malého dětského organismu očkováním proti 4 nemocem najednou, může být poměrně velká imunitní zátěž. Navíc plané neštovice u malých dětí nemívají ve většině případů bouřlivý průběh. Proto bych já jako maminka i s ohledem na “zdravý kořínek” Vaš dcery volila jednodušší očkování.
    Na druhou stranu, pokud Vaše dcera neprodělá něštovice do první třídy, nejpozději do 8 let, očkování proti planým neštovicím Vám vřele doporučuji (samozřejmě existuje vakcína “jednodruhová” přímo proti planým neštovicím).

    Doufám, že jsem Vám v rámci možností pomohla.
    Michaela Bažantová

    #845

    Děkuji za odpověď, myslím, že se shodneme :o)
    Hanka

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Fórum ‚kojenci a batolata‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.