Sirup na vlhký kašel pro roční dítě

Poradna kojenci a batolata Sirup na vlhký kašel pro roční dítě

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #823

    Dobrý den,
    synovi je zítra rok a má poprvé rýmu a kašel. Dnes jsme navštívili lékaře, řekl, že průdušky jsou čisté, pouze synovi stéká hlen (má asi týden tzv. zadní rýmu – nejde odsát, ani po aplikaci např. Sterimaru, je bez teplot) do krku a to ho nutí kašlat.
    Doporučil nám nosní kapky Nasivin Sensitiv a sirup na kašel, který mám dát na noc, aby se syn v klidu vyspal – Sinecod nebo Stoptussin.
    V lékárně mi ovšem řekli, že oba jmenované sirupy jsou pouze na suchý, dráždivý kašel, ne na vlhký (syn odkašlává, hlavně ve vodorovné poloze v postýlce) a doporučili mi jitrocelový sirup s tím, že se pan doktor asi spletl.
    Trochu jsem googlila a přeci jen došla Stoptussin koupit, jitrocelový sirup prý není vhodný na noc.
    Můžete mi prosím poradit, jaký sirup by tedy opravdu byl vhodný? Dali jsme na noc Stoptussin.
    Děkuji předem za odpověď
    VM

    #824

    Pokud je Váš synek zahleněný, třeba právě zadní rýmou, je vhodné podávat léky na odhlenění. Volila bych především sirupy s obsahem ambroxolu (např. Ambrosan nebo Mucosolvan Junior). Podávejte je 2x denně 2,5ml – nejlépe ráno a po odpoledním spaní. Nebo můžete podávat i ten jitrocelový sirup (existují i varianty vhodné pro děti do 1 roku). Dítě se tak přes den odhlení a kašel ho nebude tak trápit v poloze vleže. Sirup, který jste si koupila, dejte synkovi klidně na noc, aby se v klidu vyspal (tak jak radil lékař).
    Je také vhodné vynechat z jídelníčku dítěte jogurty a jiné kvašené mléčné vyrobky, protože zahleňují. Je dobré zvýšit příjem tekutin, popřípadě zakoupit dětský čaj na nachlazení. Další režimové opatření je, že synkovi na spaní více podložíte hlavu – buď polštářem nebo podložením postýlky pod hlavou.

    Přeji brzké uzdravení.
    M. Bažantová

    #825

    Moc děkuji.

    VM

    #826

    Já teď koupila Stopkašel pro děti od 1.roku. Obsahuje složku 5 bylin a je vhodný na oba druhy kašle, jak vlhký tak suchý. Navíc ještě obsahuje i beta glukany na imunitu. Nám zabral okamžitě, takže spokojenost veliká

    #827

    My jsme dostali doporučení v lékárně. Právě že nám řekli, že sirup Dr. Weisse je jak na suchý, tak i na vlhký kašel. Navíc obsahuje beta-glukany, takže nešemu prcku ho dávám i na podporu imunity, chu´tově je slaboučký, tak s užíváním nemáme vůbec problémy:)

    #828

    Stopkašel pro děti jsem taky chtěla doporučit, vidím, že nejsme jediní, kteří na něho nedají dopustit, nikdy nám nechybí v lékárničce, malý si ho oblíbil pro jeho chuť a já pro jeho účinek, navíc posiluje i imunitní systém dítěte.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Fórum ‚kojenci a batolata‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.