Uchovávání mateřského mléka při nemoci

Poradna kojenci a batolata Uchovávání mateřského mléka při nemoci

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #811

    Dobrý den. Jsem nyní nemocná, klasické nachlazení – rýma, kašel, bolest hlavy. I přes nachlazení samozřejmě nadále kojím, ale zajímá mě, jestli je nyní vhodné mléko uchovávat v mrazničce. Mám mléka dost a odstříkávám na “horší časy”, až množství nakojeného mléka nebude malému stačit. Mám uchovávání mléka přerušit a začít až bude mléko opět “zdravé” nebo to ničemu nevadí? Může se mléko nachlazených žen také darovat nebo musí být žena naprosto zdravá? Děkuji za odpověď.

    #812

    Dobrý den. Pokud jste nemocná a jde o běžné nachlazení, můžete nadále kojit. Kvalita mléka nemocí nebude s největší pravděpodobností ovlivněná. Pozor musíte dávat na léky a některé účinnější doplňky stravy – ty by mohli negativně ovlivnit kvalitu mléka, případně ho úplně znehodnotit.
    Spíš věnujte pozornost tomu, aby se Váš zdravotní stav nezhoršoval – přece jenom i kojení a odstříkávání je pro Vaše tělo zátěží.
    Tedy v souhrnu: pokud se Váš zdravotní stav nebude zhoršovat a nebudete užívat žádné léky nebo doplňky stravy, můžete bez problému kojit i odstříkávat, mléko můžete i darovat. Mléko v období nachlazení je dokonce bohatší o Vaše “akutní” protilátky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Fórum ‚kojenci a batolata‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.